Poate o masina de spalat rufe sa functioneze fara apa ?

0 Shares
0
0
0

Poate o masina de spalat rufe sa functioneze fara apa ?Probabil te intrebi : ce prostie mai e si asta ? Ei bine nu este nici o prostie , chiar exista masina de spalat rufe care functioneaza fara apa . Insa , inainte sa iti ofer mai multe informatii despre acest subiect vreau sa iti prezint washservice.ro , un service specializat in reparatii masini de spalat .

Profesionalism , servicii de cea mai buna calitate si tarifele ireprosabile , sunt numai cateva dintre atuu-urile acestui service . Pentru mai multe informatii te invit sa accesezi chiar acum http://www.washservice.ro .

Tehnologia a evoluat extraordinar de mult in ultimele decenii . Daca te gandesti ca la momentul in care a aparut masina de spalat rufe , in urma cu 250 de ani , nu era decat o cutie de lemn actionata manual , iar acum vorbim despre super tehnologii in domeniu .

Prima masina rotativa de spalat rufe din istorie a fost conceputa de un american , Hamilton Smith , in anul 1858 . Aceasta arata precum un butoias cu picioare deasupra caruia erau amplasati doi tamburi . Masina de spalat era actionata prin intermediul unei roti asemanatoare cu cea a fantanilor .

Stiai cum a aparut prima masina de spalat rufe automata ? Ei bine , un inventator , pe numele sau Alva John Fisher ,  s-a gandit sa ii faca sotiei un cadou inedit cu ocazia zilei de nastere . Asa a aparut in 1910 prima masina se spalat electrica . In numai 16 ani de la aparatie s-au vandut in SUA aproape un milion de exemplare .

In 2014 vorbim despre masina de spalat rufe care poate functiona fara apa . Astfel conceptul de curatare uscata incepe sa capete un cu totul alt sens .
Aceasta tehnologie revolutionara utilizeaza un numar impresionant , de ordinul milioanelor , de margelute de plastic capabile sa ideparteze mirosurile neplacute si petele de pe rufe .

In spatele acestei tehnolgii revolutionare stau specialistii companiei Xeros . Acestia sustin ca noua tehnologie nu numai ca este extrem de eficienta in curatarea hainelor ci si foarte economica .

Potrivit estimarilor companiei , daca toate familiile din Marea Britanie ar utiliza tehnologia Xeros  se pot economisi in jur de sapte milioane de tone de apa in fiecare saptamana .Deasemenea , bilele de polimer folosite de aceasta tehnologie pot conduce si la o semnificativa economie de detergenti in conditiile in care acesta pot fii utilizate de aproximativ 500 de ori inainte sa fie inlocuite .

Cum functioneaza mai exact aceasta tehnologie ? Ei bine , pe parcursul ciclului de spalare un numar de peste un milion de margelute de polimeri sunt adaugate in masina impreuna cu cateva picaturi de detergent special Xeros si o ceasca de apa . Imediat dupa ce acest amestec dizolva petele , toata murdaria este absorbita intr-o cuva special creata . Dupa finalizarea ciclului de spalare toate bilele de polimeri sunt aspirate prin orificiile tamburului intr-o incapere ( nisa ) special creata pentru recuperarea  si reutilizarea acestora .

Aceasta tehnologie a fost gandita astfel incat sa consume mai putin de 20% din cantitatea de apa si numai 50% din energia electrica utilizata de o masina de spalat traditionala .Specialistii Universitatii din Leeds , cei care ai dezvoltat aceasta tehnologie , sustin ca au facut descoperirea intamplator in timp ce lucrau la un alt proiect , cu totul diferit .

Actualmente aceasta tehnologie este folosita numai in anumite hoteluri si spalatorii industriale , insa compania spera ca in viitorul apropiat sa poata produce o versiune de serie pentru uzul casnic .

0 Shares
You May Also Like