In momentul in care din nefericire este nevoie sa aduceti o persoana decedata din alta tara veti avea nevoie de repatriere decedati international. Daca va aflati in aceasta situatie atunci noi va recomandam sa aveti grija cu ce firme lucrati.
In articolul acesta vom discuta despre misterele cimitirelor antice si despr emodul in care erau petrecuti mortii. De asemenea vom incerca sa explicam si de ce nu sunt gasite locurile de veci ale regilor daci.
Una din cele mai cunoscute marturii istorice ale stramosilor nostrii se refera si la modul foarte straniu in care oamenii isi iau ramas bun de la decedati. Getii ca si tracii nu isi plang mortii spun istoricii antici. Tot acestia sustin ca dacii dadeau bancheturi in onoarea decedatilor.
Cercetarile arheologice au scos in fata situatii stranii care erau legate de ritualurile de inmormantare care au fost practicate de stramosii nostri. Necropolele bizare care ascund inca nenumarate mistere a fost scoasa la inceputul anilor 2000. Acestea se afla pe dealul Sanpetru din apropierea Castelului Corvinilor.
Tot aici cercetarile facute de arheologi au dus si la descoperirea cimitirelor dacice care aveau 30 de depuneri in care erau ramasitele a mai mult de 50 de persoane decedate si cei mai multi dintre ei sunt copii ale caror corpuri sunt transformate in cenusa ori ingropate in pamant impeuna cu cele mai de pret obiecte ale lor. Conform specialistilor toate mormintele dateaza de 2100 de ani.
Necropolele prezinta si o importanta ridicata dupa cum spun arheologii pentru ca arata foarte bine ambele moduri in care dacii isi ingropau decedatii: unul care presupunea incinerarea cadavrelor si altul unde erau ingropate fara sa mai fie arse.
Tot in aceasta zona au fost gasite si mormintele unor razboinici daci. Intr-unul din ele se afla si o urna cu cenusa ingropata impreuna cu sica si cu lancea defunctului.
Acest mormant a fost descoperit in august 2008 si e datat in jurul anului 125. E vorba despre mormantului unui nobil luptator care era specific societatii din antichitate. Un luptator care se lupta cu scutul si cu lancea. Se facea o falanga numita si unitate pentru lupta pedestra si calare oamenii renuntau la scuturi avand la baza lancea.
Luptatorul a fost incinerat si avea resturile depuse in urna de ceramica. Vasul acesta a fost depus peste centironul persoanei decedate in care nu se mai gaseste pielea ci numai paftaua. Din acesta asa cum se spune se putea vedea o sica in teaca lucru foarte rar sau chiar unic.
In ultimele cinci secole inaintea erei noastre spun specialistii, cel mai normal ritual de inmormantare implica si incinerarea cadavrelor. Istoricul Herodot spune ca modul in care tracii inclusiv cei din actualul teritoriu al tarii noastre isi iau adio de la decedati, este aparte.
Ei isi tineau decedatii la vedere timp de 2 zile si apoi jertfeau animale, dadeau petreceri si inmormantau corpul arzandu-l sau ingropandu-l in pamant.
Sunt si alte marturii istorice care ne prezinta ritualuri funerare iesite din comun ale popoarelor care au ajuns in antichitate pe teritoriul nostru. Scitii isi ingropau batranii de vii de exemplu.