Despre protejarea display-ului telefonului tau

Despre protejarea display-ului telefonului tau

0 Shares
0
0
0

Astazi, majoritatea telefoanelor inteligente de pe piata sunt concepute si construite pentru a face fata unei utilizari normale. Aceste dispozitive sunt asadar fabricate pentru a fi folosite in conditiile obisnuite pe care le implica traiul intr-o societate moderna.

Astfel, foarte putine smartphone-uri pot sa faca fata accidentelor – ne gandim aici la cazaturi, lovituri, zgarieturi, apa, praf. Cum putem sa ne protejam asadar acest mic dispozitiv impotriva distrugerii sau deteriorarii sale? Urmand cateva sfaturi practice pe care le vom prezenta in randurile urmatoare ale acestui scurt material:

Sfaturi pentru pastrarea in siguranta a telefonului personal

Cumpara o folie de protectie pentru ecran

Alege un astfel de produs de calitate superioara si permite expertilor sa il aplice. Indiferent ca e vorba de o folie de plastic ori de un ecran protector din sticla, telefonul iti va fi protejat impotriva zgarieturilor, a loviturilor etc.

Cauta o carcasa suficient de robusta

Monteaz-o apoi corect si evita sa o dai jos. Este important sa alegi o carcasa (sau o husa) ce sa acopere cat mai mult din suprafata telefonului tau. Cu cat esti mai activ, cu atat trebuie sa investesti mai mult intr-un asemenea accesoriu. Carcasele de astazi sunt disponibile in zeci sau chiar sute de design-uri; sunt de marimi si grosimi diferite, din materiale variate – astfel, ele pot sa garanteze nivelul de protectie dorit. Iti protejezi astfel atat display-ul cat si carcasa (pe laterale, in spate etc).

Fii atent la modul in care iti transporti telefonul

Daca obisnuiesti sa porti telefonul in buzunar, ai grija ca monezile sau cheile (de la breloc) sa fie puse in alt loc. Altfel risti ca ecranul (sau carcasa) telefonului sa se crape sau cel putin sa se zgarie. Daca telefonul este in buzunarul din spate, ai mare grija sa nu te asezi pe el. Verifica intotdeauna buzunarele pantalonilor sau ale hainelor inainte de a le pune la spalat. Iar cand impingi telefonul in buzunar, de-al lungul pantalonilor, fii foarte atent sa nimeresti buzunarul – altfel, telefonul poate ajunge pe podea.

Evita folosirea sau luarea telefonului in baie

Altfel te supui unor riscuri majore – de la scapare in cada, in lavoar pana la contactul cu umezeala din timpul unui dus (sau a unei bai). Costurile reparatiei ulterioare sunt foarte mari.

Nu folosi telefonul in situatii riscante

Daca mergi la padure, ai grija cat de tare te apropii de focul de tabara cu telefonul in mana (sau chiar si in buzunar). Fii atent la traversarea unui parau sau la modul in care iei apa dintr-un izvor. In cazul activitatiilor outdoor (sportive sau nu), evita folosirea telefonului. Risti sa se sparga sau sa iti distraga atentia de la pericolele din jur.

Incearca sa stii intotdeauna unde este telefonul tau

Astfel, il poti proteja de eventualele pericole sau riscuri. Poate e vorba de un catel prea jucaus si energic ce alearga prin casa; poate e vorba de nepotii fratelui tau sau de colegii copilului. In viata de zi cu zi neatentia si graba ne sunt cei mai mari dusmani – iar telefoanele noastre au mereu de suferit.

Daca aceste sfaturi au venit prea tarziu, s-ar putea sa ai nevoie de schimbarea unui display iPhone 4 sau orice alt model. Pe viitor insa, nu uita de protejarea telefonului.

0 Shares
You May Also Like