Ce este spirulina si cum te poate ajuta sa iti mentii sanatatea

Ce este spirulina si cum te poate ajuta sa iti mentii sanatatea

0 Shares
0
0
0

Spirulina este o alga in forma de spirala care creste in mod natural in oceane si lacuri sarate situate in zonele cu clima subtropicala.

Spirulina a fost descoperita de conchistadorii spanioli in timpul vizitei lor in Mexic in anul 1519, cand au observat ca spirulina era consumata de azteci in timpul meselor.

Beneficiile acestui supliment pentru sanatate se spune ca au fost descoperite de exploratorul Pierre Dangeard, care a observat ca pasarile flamingo au putut sa supravietuiasca consumand ceea ce parea a fi o alga verzi-albastre.

Botanistul Jean Leonard a sprijinit mai tarziu descoperirile lui Dangeard si spirulina a inceput sa fie comercializata in curand dupa aceea!

De atunci, mai multe studii au investigat eficacitatea si potențialul pentru sanatate, si  beneficiile acestei plante in tratarea diferitelor afectțiuni, inclusiv oboseala cronica, virusul HIV, reactii alergice si chiar cancer.

Spirulina este plina de nutrienți, dar este intr-adevar pulberea miracol?

Da, spirulina are un continut ridicat de mai multe substante nutritive, inclusiv proteine, fier, vitamina B12, calciu, potasiu, magneziu, beta-caroten si mai multe vitamine din complexul B. Dar nu te lasa pacalit.

Pentru a beneficia de toate aceste substante nutritive va trebui sa consumi o cantitate generoasa din acest supliment (in comparatie cu alte alimente bogate in substante nutritive, cum ar fi cereale integrale, fructele si legumele).

Cum sa o alegi?

Cumpara spirulina dintr-un magazin de incredere pentru a reduce riscul de contaminare cu substante toxice.
Spirulina are un gust puternic, asa ca daca esti sensibil la asta, este, probabil, cel mai bine pentru a alege sub forma de capsule.

Cum sa o consumi?

Daca nu ai mai consumat spirulina, incepe treptat, cu doze mici, in cateva zile. Daca optezi pentru pastile, le poti inghiti cu apa rece sau calda. Daca optezi pentru pudra, se amesteca cu sucurile de fructe sau de legume sau piureuri, sau, daca esti curajos le poti adauga in diferite alimente, cum ar fi guacamole, iaurt.

Cum sa o depozitezi?

Pastreaz-o intr-un loc uscat, ferit de caldura si lumina puternica.

0 Shares
You May Also Like