Ce este estetica dentara?

Ce este estetica dentara?

0 Shares
0
0
0

Estetica dentara este orice tratament realizat pentru cosmetizarea dintilor si pentru obtinerea unui zambet atragator si placut.

Estetica dentara nu reprezinta o ramura individuala in stomatologie ci sub numele acesta se inglobeaza mai multe proceduri si tehnici apartinand mai multor specializari ale stomatologiei si care au scopul de a ameliora aspectul dintilor, gingiilor sau tesuturilor moi aflate in cavitatea bucala. Pentru albire dentara va recomandam 3D White Crest.

Estetica dentara va include o serie de mai multe proceduri foarte des utilizate in prezent. Fiecare dintre ele va fi discutata detaliat in randurile de mai jos: recontrarea gingiilor, fatetele dentare, bondingul, remodelarea dentara si albirea dentara.

Albirea dintilor este un procedeu foarte cunoscut si foarte des utilizat in estetica dentara. Conform unor definitii pe care le accepta aproape toti specialistii albirea dentara va restabili si culoarea naturala pe care o au dintii sau va face dintii mai albi decat au fost inainte.

Sunt mai multe metode prin care dintii pot fi albiti si sunt oferite in farmacii sau in diverse magazine, dar cu toate acestea optiunea cea mai buna este albirea sub supravegherea specialistului.

Sunt mai multe cauze cara genereaza schimbarea culorii dintilor. In general dintii de lapte sunt mai deschisi la culoare decat cei definitivi.

Pe masura ce inaintam in varsta dintii vor fi mai inchisi la culoare din cauza ca se produc anumite schimbari in structura lor. Dintii pot sa se si pateze cu diversi pigmenti bacterieni sau datorita medicamentelor si alimentatiei necorepunzatoare.

Pigmentii bacterieni sunt cei vare favorizeaza aparitia petelor negre sau maro pe smaltul dintelui.

Sunt si antibiotice, ca de exemplu tetraciclina care cauzeaza modificarea nuantei dintilor din alb in galben sau cauzeaza reducerea stralucirii dintilor. De asemenea dintii pot sa se deterioreze sau sa se pateze si din cauza pigmentilor alimentari existenti in cafea, ceai, unele legume sau fructe si in vinul rosu.

Fumatul va cauza aparitia petelor inchise la culoare cu timpul si apar si unele defecte si afectiuni ale smaltului care genereaza modificarea nuantei dintelui.

Recomanadarea noastra generala este ca pacientii sa faca un control inainte sa apelati la alte metode de albire.

Medicii stomatologi vor realiza si o examinare completa pentru a determina starea generala pe care o are pacientul, inclusiv unele sensibilitati si alergii, examinarea dintilor sau a tesuturilor moi existente in gura, examinarea lucrarilor dentare deja existente, a obturatiilor si examinarea generala a dintilor.

Uneori poate sa fie nevoie si de radiografii pentru ca unele detalii sa fie studiate si observate la inspectie.

Fatetele dentare reprezinta lucrari protetice pentru a acoperi partea exterioara vizibila a dintilor. Fatetele sunt utilizate pentru imbunatatirea aspectului estetic pe care il au dintii si pentru a proteja suprafata din exteriorul dintelui.

Fatetele pot sa fie facute din mai multe tipuri de materiale precum ceramica dentara sau compozitul.

In general, fateta dentara se face in laboratorul de tehnica si ulterior se ataseaza de dinte in cabinet utilizand un material specific pentru lipire. Sunt si situatii in care fatetele pot sa fie facute de catre un medic dentist direct in cabinet fara a mai fi nevoie sa apelati la tehnician.

0 Shares
You May Also Like