Oricand aveti nevoie de proiectarea unui site web, a unui magazin online sau de gazduire web, promovare seo, IT Exclusiv va sta la dispozitie. Tot ce trebuie sa faceti este sa cereti o oferta de pe www.itexclusiv.ro, iar specialistii IT Exclusiv va vor da toate detaliile necesare.
Exista sute, daca nu chiar mii de locuri de munca in domeniul IT. Din moment ce nu putem vorbi despre toate, ne vom orienta doar catre cele mai populare cariere din domeniul IT. Acestea sunt posturile de: manager, analist, administrator, inginer, specialist in asistenta si specialist web. Vom discuta mai detaliat doar cateva dintre acestea.
Odata cu cresterea dependentei afacerilor de sistemele informationale si tehnologia web, managerii IT au devenit din ce in ce mai cautati. La cel mai inalt nivel, managerii IT pot fi tehnologi sefi sau directori de informatii. Sub acestia se situeaza managerii de sisteme informatice si managerii de internet sau intranet.
Analistii, cunoscuti si sub denumirea de dezvoltatori si arhitecti, sunt cei care vin cu planul IT pentru o organizatie. Acestia, fie proiecteaza sistemele de informatii de la zero, fie incearca sa vada care sunt imbunatatirile ce ar trebui facute ca sistemele existente sa functioneze mai bine.
Cateva dintre titlurile sau gradele date analistilor sunt: analist de sistem, analist de retea si analist de baze de date. Analistii trebuie sa detina abilitati de comunicare puternice pentru a putea actiona drept intermediari intre conducere si personalul IT. Acestia trebuie sa aiba atat cunostinte in domeniul afacerilor, cat si abilitati practice in ceea ce priveste know-how-ul tehnic pentru a implementa solutia tehnica corecta pentru fiecare nevoie a unei afaceri.
Administratorii ocupa functiile IT de zi cu zi ale unei organizatii. Datoria lor este sa se asigure de faptul ca sistemele informationale (retelele, bazele de date, e-mailul, internetul / intranetul) functioneaza in siguranta si fara probleme.
Administratorii de retele si de sisteme monitorizeaza in mod constant si adapteaza sistemul pentru a limita timpii morti si alocarea de latime de banda.
Administratorii petrec o multime de timp rezolvand erorile de retea si de sistem. Acestia sunt, de cele mai multe ori, responsabili pentru securitatea sistemelor informationale. In organizatiile mari, acest rol este realizat de catre specialistii in securitatea computerelor.
Responsabilitatea specifica a unui inginer variaza destul de mult in functie de locul de munca. Inginerii de retea, de exemplu, se aseamana foarte mult cu administratorii de retea. Responsabilitatea acestora este aceea de a „controla” sistemele informationale, asigurandu-se de faptul ca retelele sunt cablate corect, eficient si sigur.
Pe de alta parte, inginerii software sunt programatori care dezvolta, testeaza si implementeaza software de sistem si aplicatii de utilizator. Cerintele educationale sunt si ele foarte diferite. Inginerii de retea invata foarte mult despre ceea ce trebuie sa faca, direct de la locul de munca, in timp ce inginerii software trebuie sa aiba cunostinte solide in ceea ce priveste programarea, electronica si matematica.
Specialistii in asistenta lucreaza cu utilizatorii de computer pentru a le rezolva problemele legate de hardware si software.